İpek Böceği Yetiştiriciliği
6608 - Defa Okundu.

İpek Böceği Yetiştiriciliği
Öncelikle ipek böceği ;
İpek, ipekböceği larvalarının koza örmek için salgıladıkları, parlak ve çok ince bir teldir. Bu teller bir araya getirilerek ipek iplikleri elde edilir. İpek, kolay boyanabilen, yumuşak ve dayanıklı bir ip olması nedeniyle tarih boyunca çok kıymetli bir dokuma hammaddesi olmuştur. Üretimle ilgili aşamalar; dut ağacının yetiştirilmesi, ipekböceği tohumu ve yaş koza üretimi, kozadan iplik çekilmesidir.
İpek böceği yetiştiriciliği,dar gelirli ailelerin düşük bütçeler ile işe başlayıp ekonomik kazanç sağlamaları için ya da tarıma elverişli arazisi olmayan bölgelerin bir kazan kapısı açması için çok iyi bir iş fırsatıdır.
İpek böceklerinin tek besin kaynağı dut yapraklarıdır.İşe başladıktan yaklaşık 1 ay sonra kutu başına 25 kg ile 30 kg arası yaş koza elde edilir.Bir aile ortalama 4-5 kutu ipek böceği ile geçimini çok rahatlıkla sağlayabilir.
Tabii yukarıda anlattığım şeyler okurken kolay gibi görünse de ipek böceğini eğer çadırdan yapacaksanız çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
İpek böceği çadırında kesinlikle çok aktif bir yerden havaya doğru havalandırma olması gerekir.
İpek böceği çadırında içeride kesinlikle plastik kokusu olmaması gerekir.
İpek böceği çadırında kir,pas,yosun gibi bakterilerin kesinlikle oluşmaması gerekir.
İpek böceği çadırı için bakanlığın yayınladığı şartname tamamen tarafımızca hazırlanmış ve talep edilen 5 köşeli makaslı çadır Güleçyüz Çadır patentli ürünüdür.